У Тернополі погасили поштову марку марки до 150-річчя від Дня народження Богдана Лепкого (Відео)

Спецпогашення марки // Фото: Тернопільська міська рада

У п’ятницю, 4 листопада, у центральній міській бібліотеці Тернополя відбулося спеціальне погашення поштової продукції, яку присвятили 150-річчю від Дня народження геніального письменника-патріота Богдана Лепкого. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Тернопільську міську раду.

В урочистому спецпогашенні взяли участь міський голова Сергій Надал, заступник голови Тернопільської ОВА Ігор Гайдук, отець Іван Говера, автор марки і поштового конверта Олег Кіналь та керівник організації «Козацька пошта» Андрій Пилюх.

Богдан Лепкий у своїх віршах доніс до всього світу про боротьбу за визволення Батьківщини, про українську державність, а головне – про січових стрільців – славетних синів України, які билися зі зброєю в руках. І сьогодні, як і більше ніж сто років тому, героїчні пісні січових стрільців звучать з уст героїв сучасності, які «підіймають червону калину та розвеселяють нашу славну Україну». Тож досліджуємо творчість Богдана Лепкого, пам’ятаймо його величезний вклад у розвиток української нації. Шануймо пам’ять про Великого Українця, – зазначає Сергій Надал.

Більше дивіться у записі прямої трансляції.

Читайте також: Форум регіональної цифрової трансформації відбувся у Тернополі (Фото)

Exit mobile version