Форум регіональної цифрової трансформації відбувся у Тернополі (Фото)

Фото: Тернопільська міська рада

У п’ятницю, 4 листопада, у Тернополі відбувся форум «Digital Regions Week» в рамках українського тижня регіональної цифрової трансформації. Згідно програми, ряд тематичних блоків передбачено присвятити підтримці та розвитку проєктів у громадах та містах, цифровій доступності та глобалізації. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Тернопільську міську раду.

Міський голова Тернополя Сергій Надал привітав учасників форуму, які приїхали  на цю подію з різних куточків України.

Радий вітати гостей у Тернополі і нам надзвичайно приємно, що саме такий форум відбувається у нашому місті, адже ми є лідерами у сфері цифровізації. Як підтвердження цього – неодноразові перемоги на загальноукраїнських конкурсах «Smart City». За даними Міністерства цифрової трансформації України, Тернопіль входить до четвірки міст-лідерів у сфері цифровізації  в останньому довоєнному рейтингу. Цифровізація, максимальна відкритість даних, пришвидшення надання даних, переведення даних у формат онлайн – це філософія нашої праці, – розповідає Сергій Надал.

Міський голова зазначив, що попри війну не зупиняється процес цифровізації.

На жаль, війна внесла корективи у роботу всіх міст, громад, суб’єктів господарювання. Але вона не зупинила процес цифровізації. Ми почали покращувати безпекові умови, наприклад, у місті з’явився власний мобільний продукт «ДеУкриття». Він дає можливість під час сигналу повітряної тривоги отримати інформацію про найближче укриття, його коротку характеристику, а навігатор покаже як туди дістатися. Наразі ведеться активна робота із створення «Єдиного електронного кабінету мешканця», там будуть усі електронні послуги, які надаються у місті. Бажаю усім учасникам плідної та успішної праці. Слова подяки Збройним силам України, завдяки їм ми маємо можливість проводити такі заходи, – додав мер Тернополя.

До слова, під час форуму для учасників також призентували  проєкт «Smart Region», що пропонує «West Ukraine Digital» в колаборації з партнерами та дата-центру у Тернополі.

Організатор заходу: проєктний офіс West Ukraine Digital спільно з Центром підтримки підприємців Дія.Бізнес У Тернополі Форум організовано за підтримки проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), що впроваджується UNDP Ukraine / ПРООН в Україні у партнерстві з Міністерство цифрової трансформації України за фінансової підтримки Швеції Embassy of Sweden in Kyiv.

Читайте також: 12-річний Остап з Тернопільщини став Чемпіоном України і володарем Кубку України з мотокросу (Фото) 

Exit mobile version