В Україні зміняться правила вступу до вишів: пояснення

Фото з відкритих джерел

Міністерство освіти і науки розробило законопроект щодо прийому в особливому порядку до закладів фахової передвищої та вищої освіти у 2023 році. Про це повідомляє “Файне місто” з посиланням на “Я і Закон”.

У зв’язку із повномасштабною війною в Україні та подоланням її наслідків, неможливо провести всі етапи підготовки до вступної кампанії 2023 року у визначені терміни, — зазначають у пресслужбі МОН.

Тому розроблений Міносвіти законопроект передбачає організацію прийому вступників до закладів фахової передвищої та вищої освіти у 2023 році без дотримання вимог законів «Про фахову передвищу освіту» та «Про вищу освіту».

Після внесення законопроєкту до Верховної Ради України, Міністерство освіти і науки України оприлюднить проєкт Порядку прийому на навчання до закладів вищої освіти в 2023 році для громадського обговорення, — повідомили в МОН.

Вказаний документ вже погодили у Міністерстві фінансів, Міністерстві економіки, Міністерстві цифрової трансформації та надіслали для проведення правової експертизи до Міністерства юстиції та антикорупційної експертизи до НАЗК.

Читайте також: Картини на безпілотник: художник з Тернополя продав 30 картин для допомоги військовим (Фото)

Exit mobile version