В Україні кожен регіон має план евакуації населення

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

Аби бути готовими до можливих атак і провокацій з боку рф, в Україні кожен регіон має план евакуації населення. За словами Дениса Шмигаля, це буде екстрений крок і він застосовуватиметься в останню чергу. Про це очільник Кабміну заявив 1 листопада під час засідання уряду, пише “Файне місто”.

Зараз ми закликаємо людей виїжджати лише з тих громад, які розташовані в безпосередній близькості до лінії бойових дій. Дійсно, плани евакуації розроблені для кожного регіону, але це екстрений крок, який ми будемо застосовувати в останню чергу. Такий сценарій теж можливий, але ми зробимо все, щоб його не допустити і не застосовувати, – повідомив Шмигаль.

Також очільник уряду наголосив, що держава готується і запасається додатковим обладнанням, а українці так само мають готуватися до складної зими й мати запаси технічної води, ліхтариків, повербанків, теплого одягу, батарейок та інших речей.

Раніше держава запровадила обов’язкову евакуацію населення з неокупованих районів Донецької області.

Нагадаємо, 31 жовтня росія вчергове атакувала українські об’єкти енергетичної інфраструктури. Через це в областях ввели графіки відключення електроенергії, а людей закликали максимально економити світло.

Більше: Графік погодинних вимкнень електроенергії ввели на Тернопільщині (Фото)

Читайте також: Зима буде надважкою: як українцям не опинитися у темряві і холоді (Інфографіка) 

Exit mobile version