Зима буде надважкою: як українцям не опинитися у темряві і холоді (Інфографіка)

Фото ілюстративне // Джерело: УНІАН

В Національній енергетичній компанії “Укренерго” повідомили, що наразі енергосистема України – ціль для російського ворога. Плани РФ невідомі, однак стало зрозуміло, що зима буде надважкою. Людей закликали допомогти енергетикам. Про це пише “Файне місто” з посиланням на інтерв’ю члена правління “Укренерго” Олексія Брехта.

Олексій зазначив, що протягом восьми місяців повномасштабної війни енергетики намагалися робити свою роботу так, щоб споживач її не відчував і у нього гарантовано було світло.

Зараз енергосистема – це ціль для ворога, у якого мета її знищити. Тому нам дуже потрібна впродовж зими допомога наших громадян, – наголосив він.

Брехт пояснив, для того щоб допомогти енергетикам, не треба сидіти у суцільній темряві та холоді. Українцям достатньо дотримуватись кількох правил: перенести використання енергоємних приладів на нічний час, вимикати світло у порожніх приміщеннях, не вмикати вдень всі прилади одночасно.

Ми не знаємо планів росіян, але за характером останніх атак, гадаю, вже всі зрозуміли, що зима буде надважкою. Зараз і ЗСУ, і енергетики працюють над тим, щоб протистояти ворожим ударам, – додав член правління “Укренерго”.

Поради, як зекономити електроенергію, дивіться нижче в інфографіці.

Нагадаємо, на Тернопільщині, як і в решті областей, затвердили графіки відключення електроенергії. Їх застосовуватимуть у разі необхідності. Однак, світло можуть і відключити в інший, не зазначений час.

Більше: Графік погодинних вимкнень електроенергії ввели на Тернопільщині (Фото)

Фото: Файне місто
Фото: Файне місто
Фото: Тернопільська міська рада
Фото: Київська ОВА
Exit mobile version