Без світла залишились понад 800 населених пунктів на Тернопільщині

Фото з мережі інтернет

У зв’язку зі зниженням потужностей об’єктів живлення, сьогодні в області знову будуть застосовані аварійні відключення. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Тернопільську обласну державну адміністрацію.

Як зазначає Тернопільська ОДА, станом на 10 год 26 жовтня вимкнено 1, 2, 3, 4, 5, 6 черги. Це понад 800 населених пунктів. Тернопільщина перевищує доведені нам норми споживання електроенергії. Через це, в режим економії переведено 51 600 кВт.

Також обласна державна адміністрація нагадує, що енергосистема країни зазнала значних руйнувань внаслідок ракетних обстрілів. Об’єкти, які генерують електропостачання, не витримують навантаження, тому «Укренерго» доводиться коригувати його екстрено, з огляду на роботу системи. 

В Україні є одна енергосистема і Тернопільщина є її частиною. Тому баланс споживання та генерування елетроенергії залежить від усіх областей.

Якщо потужності достатньо, – світло відновлюють. Учора ввечері напруга піднялась, а зранку вона впала і живлення знову не вистачає. «Укренерго» реагує на ситуацію миттєво. Це стосується, як питання відключення від електроенергії, так і його відновлення.

Читайте також: Поліція врятувала 2-місячну дитину у Тернополі (Фото)

Exit mobile version