росія повністю знищила кілька підстанцій на Львівщині, які постачали електрику за кордон

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

Російські окупанти завдавали масованого ракетного удару по Львівській області два дні поспіль. Сьогодні росіяни повторно обстріляли кілька підстанцій, частина з них – повністю знищена. Про пише “Файне місто” з посиланням на брифінг голови Львівської ОВА Максима Козицького

У Львівській області сьогодні було три ракетні влучання. Ще частину ракет збило Повітряне командування “Захід”. На даний момент у Львові є постраждалі. Одна людина у стані середньої тяжкості перебуває у лікарні. Уражено чотири станції “Укренерго”. Дві з них сьогодні повторно було піддані атаками. Якщо відверто, то з них нічого не залишилось, – пояснив Козицький. 

Голова Львівської ОВА додав, що через ракетний обстріл підстанцій 10 жовтня без електрики залишились 1040 населених пункти області. 

Станом на вчора 1040 населених пунктів Львівщини було без електрики, водопостачання. Були величезні перебої з Інтернетом та мобільним зв’язком. Станом на ранок більше 95% області були підключені до електропостачання. Але це не означає, що у нас немає проблем: ті чотири підстанції відігравали дуже важливу роль не тільки у постачанні електрики на Львівщину, а й для експорту за кордон. Вони повністю знищені. Живлення відновлення завдяки тяжкій роботі обленерго та “Укренерго”. Подача електрики відбувається у дуже тяжкому режимі. Зараз знову розірвані електричні зв’язки. 30% Львова зараз знову без світла, – сказав Максим Козицький. 

Міський голова Львова Андрій Садовий наголосив, що у Львові була критична ситуація із електроенергією, але її оперативно вдалось відновити. 

Нова атака призвела до серйозних наслідків. Чотири підстанції в межах Львівщини вивели з ладу. Щоб вони знову запрацювали потрібні місяці, бо це дуже складне обладнання, якого немає в наявності. Тому важко передбачати, що нас чекає. Ми робимо все можливе, щоб працювали медичні заклади, – сказав Садовий. 

Мер Львова наголосив, що місто готується до опалювального сезону та ймовірних ракетних ударів по тепловій інфраструктурі. 

Ворог хоче залякати людей. Але отримає зворотний ефект – буде більше ненависті та злості. Заганятимемо їх до тайги, – сказав Садовий. 

Нагадаємо, 10 жовтня російські окупанти масовано обстріляли Львів та область. Без електропостачання залишилось 90% міста. У Львові також були проблеми з водопостачанням та роботою мобільних операторів. Міська та обласна влада пообіцяла до кінця доби 10 жовтня відновити електропостачання. 
Більшн: На Львівщині обстріляли енергетичну інфраструктуру

11 жовтня росіяни повторно атакували енергетичну інфраструктуру Львівщини. Через це 30% обласного центру перебуває без енергопостачання. 
Більше: Ракетний удар по об’єкту енергетики на Львівщині (Відео)

Читайте також: У Тернополі критичний рівень електронапруги: ліфти не працюють, людей закликали вимикати прилади

Exit mobile version