У Тернополі критичний рівень електронапруги: ліфти не працюють, людей закликали вимикати прилади

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

Сьогодні, 10 жовтня, впродовж кількох годин росія цілеспрямовано обстрілювала Україну. Найбільше постраждали об’єкти критичної інфраструктури. Через пошкодження частини об’єктів у сусідніх областях, було знеструмлено 2/3 населених пунктів Тернопільщини. Крім того, у Тернополі критично низький рівень напруги. Через це можуть горіти прилади. Про це пише “Файне місто” з посиланням на міського голову Сергія Надала.

У Тернополі критично низька напруга в електромережі. Через це можуть погоріти електроприлади. Враховуючи ситуацію та можливі віяльні відкючення закликаю вас:
1) не використовувати потужні електричні прилади
2) вимикайте з розеток електроприлади, якщо не користуєтеся ними. Можливий перепад напруги
3) У зв’язку з тим, що потужні електромотори можуть згоріти, ми відключаємо ліфти у всіх багатоповерхівках Тернополя. Це вимушена міра. Як тільки напруга в електромережі стабілізується, ліфти знову працюватимуть, – йдеться у повідомленні мера Тернополя.

Читайте також: На Тернопільщині лунали вибухи

Ситуація на Тернопільщині після атаки рф

Як зазначили у Тернопільській ОВА, впродовж двох годин після атаки вдалося відновити електропостачання у більшості громад, зокрема і в Тернополі. Станом на 15-ту годину відповідні служби продовжують роботу.

Крім того, деякі школи до п’ятниці працюватимуть дистанційно. таке розпорядження ухвалив міністр освіти Сергій Шкарлет.

Частина шкіл області сьогодні не розпочинали навчальний процес через повітряну тривогу. Рішення щодо поновлення очного навчального процесу у наступного тижня буде прийматися в залежності від ситуації в області та країні.
Заклади охорони здоров’я продовжують надавати усю необхідну допомогу. У лікарнях встановлено генератори, які забезпечують роботу обладнання у разі відключення електроенергії. Громадський транспорт працює у звичному режимі. Відновлено рух у всіх напрямках, – йдеться у повідомленні

Жителів Тернопільщини просять не нехтувати сигналами повітряної тривоги. Беріть в укриття документи, теплі речі та їжу. Зарядіть електронні пристрої.

Читайте також: Вимкнути електрику ввечері закликали українців: пояснення

Exit mobile version