“Тернопіль без світла”: що робитимуть у місті в разі атаки росіян (Відео)

Фото: мережа Інтернет

Країна-терорист росія щодня піддає українців ризику. Вже були випадки, коли через атаки окупантів люди залишалися без світла, газу та води. До того ж, незабаром розпочнеться опалювальний сезон. Детальніше про те, що у Тернополі робитимуть в разі відключення електроенергії, розповів міський голова Сергій Надал у прямому ефірі програми “Наше місто Тернопіль”, пише “Файне місто”.

Як зазначив міський голова, Тернопіль вже кілька тижнів активно готується до можливих відключень електроенергії: проводяться наради з керівниками енергопостачальних підприємств. В разі критичної ситуації у місті може бути планове відключення світла, а орієнтовні графіки обмеження електроенергії вже складено.

Якщо обмеження буде плановим ми будемо інформувати людей наперед, повідомляти, у які години це буде відбуватися. Але ми розуміємо, що живемо у час війни і відключення “світла” може бути і неплановим, наприклад, в разі знищення якогось об’єкта, який займається енергопостачанням. Про це ми також будемо інформувати мешканців через ЗМІ, сайт міської ради та через спеціальні групи, які створені для спілкування між керівниками енергопостачальних підприємств і керівниками ЖЕКів та ОСББ. Вони отримають цю інформацію першими, щоб якомога швидше врахувати це та донести людям, – пояснив Сергій Надал.

Міський голова уточнив, відключенню не будуть підлягати об’єкти критичної інфраструктури, зокрема енергопостачальні підприємства та ті, чия діяльність є критично необхідною для життя міста. Також у Тернополі вже підготовлені додаткові аварійні бригади, які будуть оперативно усувати проблеми із електропостачанням у разі непланового відключення.

Як можуть убезпечитись тернополяни?

Сергій Надал звернувся також до мешканців Тернополя: зараз критично необхідно перевірити стан електрощитових, електропроводки тощо у житловому фонді. В разі потреби – варто замінювати чи ремонтувати їх заздалегідь, адже грітись електрообігрівачами у таку зиму може бути небезпечно.

В старому житловому фонді, який будувався ще до 2010 року розрахункова потужність споживання електроенергії на одну квартиру до 3 кВт, у нових будинках – до 5 кВт. Якщо споживання електроенергії буде у цих межах, все буде працювати нормально, пояснює міський голова. – Якщо буде перевищення споживання, і це будуть робити всі мешканці будинку, почне спрацьовувати в кращому випадку автоматика, яка почне «вибивати» електроенергію. В гіршому випадку це може призвести до певних загорянь, проблем, до обмеження постачання електроенергії взагалі. Тому зараз ми рекомендуємо в першу чергу перевірити стан електрощитових, стан електропроводки в житловому фонді і терміново робити його заміну і ремонт.

Нагадаємо, Сергій Надал також розповів, що у Тернополі запровадять нову систему опалення. Як вона працюватиме у місті – читайте у попередньому матеріалі: Нова система опалення запрацює у Тернополі (Відео)

Більше про головні події Тернополя дивіться у відео.

Exit mobile version