Нова система опалення запрацює у Тернополі (Відео)

Фото: мережа Інтернет

Цьогоріч тернополяни проживатимуть найскладнішу зиму в історії України. Через країну-терориста росію опалювальний сезон під загрозою, тому органи місцевого самоврядування намагаються знайти вихід із ситуацій. Так, у Тернополі запроваджують нову систему опалення. Детальніше про її унікальність розповів у прямому ефірі програми “Наше місто Тернопіль” міський голова Сергій Надал, пише “Файне місто”.

Нагадаємо, у 4-ох лікарнях міста уже розпочалось опалення. Тепло подають від котелень, які працюють на альтернативному паливі – без газу. Влада міста простежила, як відбувається теплоподача та які нюанси можуть виникати.

Відтак, у Тернополі формують нову систему теплопостачання. Тепер газові котельні та ті, які виробляють тепло на альтернативному паливі, працюватимуть разом.

Формується повністю нова система подачі теплоносія, яка буде унікальною і поєднувати у собі теплову енергію, яка виробляється з газових котелень, так і з котелень, які працюють на альтернативному паливі. Також ця система дозволить переспрямувати в разі необхідності тепло з однієї ділянки міста в іншу, – зазначим мер.

У Тернополі облаштують додаткові теплові пункти

За словами Сергія Надала, станом на 30 вересня у Тернополі є 43 котельні. Їх всіх обстежили і перевірили, всі готові до початку опалювального сезону. 33 центральних теплових пункти і бойлери також готові до роботи.

На даний час функціонують і готові до роботи 72 індивідуальних теплових пункти. Також проводиться активна робота і буде тривати протягом усього опалюваного сезону облаштування додаткових теплових пунктів. Це масив “Східний” і окремі будинки мікрорайону “Канада”, – зазначає міський голова.

В Тернополі є понад 140 км теплових мереж. Їх також перевірили і провели гідравлічне випробування. Як результат – на 74 ділянках виявили пошкодження. Там замінили майже 1 км 200 м труб. Крім того, щоб було резервне водопостачання, зараз котельнях ведуться роботи, щоб облаштувати резервне забезпечення технічною водою. Вона необхідна для повноцінної роботи мережі.

На котельнях облаштують дизельні генератори

Зараз ми працюємо, щоб облаштувати додатково 6 великих дизель-генераторів потужністю 250-300 кВт. Вони мають гарантувати роботу котелень навіть при відсутності подачі електроенергії, – додав мер.

Наразі завершуються роботи по окремих мережах теплопостачань, які підходять до будинків, зокрема це на вулиці Вербицького, 10, Любомира Гузара, 2, Злуки, 25.

Також ведуться роботи по монтажу котла на диверсифікованому виді палива в котельні за адресою Івана Франка, 16. Коли ці роботи будуть завершені, ми тоді зможемо говорити про те, що повноцінно працює система, яка в разі відсутності подачі газу не зупиниться, – зауважив Сергій Надал.

Детальніше про головні події Тернополя дивіться у відео.

Читайте також: У Тернополі навчають стародавньому іконопису усіх охочих (Фото/Відео) 

Exit mobile version