Причетний до вбивства тернополянина Віталія Гнатишина спробував уникнути покарання

Обвинуваченого у вбивстві 20-річного тернополянина Віталія Гнатишина Володимира Біляшевича поліцейські доправили до слідчого ізолятора. Після оголошення вироку суду він став уникати покарання. Проте зробити йому це не вдалося, поліціанти молодика розшукали.

“Причетний до вбивства 25-річний чоловік на час судового розслідування перебував на волі. Коли у травні апеляційний суд Тернопільської області залишив без змін вирок першої  інстанції – 7 років позбавлення волі, Володимир Біляшевич став уникати покарання. Його співучаснику Сергію Терендеху суд призначив десять років ув’язнення. На виконання вироку апеляційного суду  співробітники Тернопільського відділу поліції розшукали обвинуваченого та доправили до слідчого ізолятора для подальшого відбування покарання”, – повідомили у поліції.

Нагадаємо, Віталія Гнатишина побили в ніч на 30 червня 2018 року біля нічного клубу “Алюр” у Тернополі. Поліція затримала двох підозрюваних у скоєнні злочину — 24-річного Сергія Терендеха та 25-річного Володимира Біляшевича. Сергію Терендеху інкримінували дві статті Кримінального кодексу України: хуліганство, скоєне групою осіб, і умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть. Володимиру Біляшевичу – три статті: погроза вбивством, хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї, носіння вогнепальної зброї без передбаченого законодавством дозволу. 

Засуджені за хуліганство та нанесення тяжких тілесних ушкоджень 20-річному Віталію Гнатишину просили колегію суддів скасувати вирок. Проте програли. Апеляційні скарги обвинуваченого Володимира Біляшевича та захисника обвинуваченого Сергія Терендеха на вирок Тернопільського міськрайонного суду від 11 лютого 2020 року Тернопільський апеляційний суд розглянув 14 травня.

Exit mobile version