Вбивство біля “Алюр”: кривдники тернополянина Віталія Гнатишина програли апеляцію

Засуджені за хуліганство та нанесення тяжких тілесних ушкоджень 20-річному Віталію Гнатишину просили колегію суддів скасувати вирок. Проте програли. Апеляційні скарги обвинуваченого Володимира Біляшевича та захисника обвинуваченого Сергія Терендеха на вирок Тернопільського міськрайонного суду від 11 лютого 2020 року Тернопільський апеляційний суд розглянув сьогодні, 14 травня.


Нагадаємо, у ніч на 30 червня 2018 року Сергій та Володимир, перебуваючи поблизу нічного клубу «Алюр» у Тернополі побили 20-річного Віталія Гнатишина та двох його друзів. Внаслідок отриманої важкої травми юнак невдовзі помер у лікарні.

Вироком місцевого суду обвинувачених Володимира Біляшевича засуджено до 7 років позбавлення волі, а Сергія Терендеха до 10 років. Не погодившись із таким рішенням, обвинувачений Володимир подав апеляційну скаргу та просив вирок суду скасувати і призначити покарання без позбавлення волі (з іспитовим строком). Захисник обвинуваченого Сергія також просив вирок скасувати, а справу направити на новий судовий розгляд до суду першої інстанції у новому складі суду. Тернопільський апеляційний суд розглянув апеляційні скарги та прийняв рішення.

“Заслухавши доповідь судді, думку прокурора, потерпілих та їх представників, доводи засуджених і їх захисників, колегія суддів Тернопільського апеляційного суду прийшла до переконання, що вирок суду першої інстанції є законним та обґрунтованим і підстав для його скасування немає, а тому апеляційні скарги слід залишити без задоволення, а вирок суду першої інстанції – без змін”, – повідомили у прес-службі Тернопільського апеляційного суду.

Фото Тернопільський апеляційний суд

Exit mobile version