В Україні дешевшає картопля: ціни на ринку і в магазинах Тернополя (Фото)

Картопля // Фото: Файне місто

У Тернополі дешевшає картопля. Основною причиною такої тенденції стало сезонне збільшення пропозиції цієї продукції на ринку. Водночас попит на картоплю залишається невисоким. За якою ціною продають булюбу у магазинах і на ринку станом на 14 вересня – дізнавались журналісти “Файного міста”.

Зазначимо, що за даними платформи EastFruit, в основних регіонах виробництва ціни на картоплю варіюються в межах 5-9 грн/кг. Водночас попри такий ціновий тренд, картопля в Україні сьогодні коштує в середньому на 46% дорожче, ніж за такий період минулого року. Фахівці не виключають, що тенденція зниження ціни зберігатиметься й надалі, оскільки збиральні роботи в господарствах населення тривають.

Ціни на тернопільському ринку

Зазначимо, що картоплю, яку продають на центральному ринку Тернополя, вирощують власне на Тернопільщині. Ціни залежать від сорту і від тієї кількості, яку будуть купувати – в роздріб чи у мішках. В середньому ціни варіюються від 6 до 10 грн/кг. Зокрема:

Фото: Файне місто

Зазначимо, якщо купувати цей сорт картоплі одразу в мішку, то ціна буде 6 грн/кг. Так, мішок вміщає близько 18-20 кг, тому це буде приблизно 120 гривень

Мішок картоплі “Белла Роса”
Фото: Файне місто
Фото: Файне місто
Фото: Файне місто
Фото: Файне місто
Фото: Файне місто”

Ці ж сорти деякі продають по 13 грн/кг.

Ціни у супермаркетах Тернополя

У популярних мережах супермаркетів ціни на картоплю дещо вищі, зокрема на помиту. В описах до товару зазначається, що бульба – українська.

Нагадаємо, раніше “Файне місто” писало про здорожчання рису в Тернополі.

Більше: У Тернополі здорожчав рис: ціни на ринку і в супермаркетах (Фото)

Exit mobile version