У Тернополі збудують ще одну катедру (Фото)

Освячення наріжного каменю // Фото: Тернопільська єпархія ПЦУ

Незабаром розпочнеться будівництво катедрального собору на честь святих рівноапостольних Кирила і Мефодія, що на вулиці Микулинецькій у Тернополі. 11 вересня Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив чин освячення наріжного каменя. Про це пише “Файне місто” з посиланням на пресслужбу Тернопільської єпархії ПЦУ.

Після звершення чину освячення Блаженнійший владика привітав присутніх зі знаменною подією, подякував усім за спільну молитву та побажав благословенних успіхів у будівництві майбутнього кафедрального собору.

Храм, який постане, постане завдяки благословенню Божому, але через наші руки. Бо кожен з нас має можливість долучитися до такої богоугодної і великої справи – побудови храму.
Ми живемо у цьому світі певний проміжок часу, а храм, який буде побудований, в ньому постійно буде линути молитва до Бога. Так побудоване храмове богослужіння, що під час звершення постійно лине молитва за фундаторів, будівничих та жертводавців. Тому ми маємо таку унікальну можливість долучитися до такої величної справи – зведення дому Божого, – наголосив Предстоятель.

Нагадаємо, цих вихідних Предстоятель ПЦУ відвідував Тернопільщину. Він разом з вірянами молився у Шумську, Тернополі, Гніздичному та Горинці.

Читайте також: Тернополяни отримуватимуть вдвічі більшу суму за прихисток переселенців з 1 жовтня (Відео)

Exit mobile version