Тернополяни отримуватимуть вдвічі більшу суму за прихисток переселенців з 1 жовтня (Відео)

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

В Україні з 1 жовтня збільшують виплати людям, які прихистили внутрішньо переміщених осіб. Так, сума збільшиться вдвічі. Детальніше про те, скільки компенсації виплачуватимуть тернополянам, розповів у прямому ефірі програми “Наше місто Тернопіль” міський голова Сергій Надал, пише “Файне місто”.

Спочатку, щоб отримати виплати, треба заповнювати нову форму. З нею можна ознайомитися в ЦНАПі, або на сайті Тернопільської міськради.

Змінено форму подачі заявок на компенсацію за наданих прихисток внутрішньо переміщених осіб. Також збільшено вартість компенсації. 30 серпня була прийнята нова постановка Кабінету Міністрів, яка передбачає носу форму подачі заявки на право отримання компенсації за розміщення внутрішньо переміщених осіб. Також внесено зміни до суми, яку отримуватимуть як компенсацію, – каже міський голова.

Сума, яку виплачуватимуть тернополянам, збільшиться вдвічі. Однак, щоб її отримати, слід дотримуватися двох головних умов.

Нагадаю, будь-хто з тернополян, хто має бажання розмістити в себе переселенців, має можливість розмістити інформацію на сайті “Прихисток” і тримати грошову компенсацію. На цьому ж сайті ті, хто шукають житло, тобто внутрішньо переміщені особи, можуть знайти проживання. На даний час сума відшкодування становить 450 гривень у місяць за одну людину.
З 1 жовтня ця сума становитиме вже 900 гривень у місяць. Для того, щоб отримати цю компенсацію, треба дотриматись двох умов: житло має надаватись безкоштовно, а у власника житла не має бути заборгованостей за комунальні послуги, – зазначив Сергій Надал.

Нагадаємо, щоб отримати компенсацію, власнику житла слід подати заяву у довільній формі через ЦНАП чи безпосередньо до виконавчого комітету місцевої ради. У заяві мають бути зазначені ПІБ переселенців і документи, що підтверджують їхні особи.  Потрібно також зареєструватися на сайті prukhystok.in.ua. Упродовж п’яти днів органи місцевої влади перевірять кількість переселенців, їхні дані й умови проживання. Тоді ухвалять рішення про компенсацію.

Більше дивіться у відео.

Читайте також: По 18 000 гривень виплатять українцям, які повертаються з-за кордону: хто у списку

Exit mobile version