Першу в області “Кімнату мінної безпеки” презентували у Тернополі для дітей (Фото/Відео)

"Кімната мінної безпеки" у Тернополі // Фото: Файне місто

Сьогодні, 1 вересня, символічно до Дня знань у Тернополі презентували “Кімнату мінної безпеки”. Її безкоштовно можуть відвідати діти з Тернополя та інших міст за попередньої реєстрації, пише “Файне місто”.

Як розповів начальник управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей, до кімнати зібрали експонати, які знайшли на території Тернопільської області – вибухонебезпечні предмети Першої та Другої світових війн. Також частина експонатів – вибухівки, які виявили сапери з Тернопільщини під час розмінування у Київській та Чернігівській областях. Після безпечного знешкодження снаряди привезли, щоб наповнити цю кімнату.

До цього трішки в меншому варіанті кімнатах була облаштована самими саперами у своїх службових приміщеннях. Багато дітей туди проходили, але не всіх ми могли туди пустити, тому ми це зробили, щоб все було у комплексі з музеєм. Відвідувачі музею можуть ознайомитися з “Кімнатою мінної безпеки”, – зазначив Віктор Маслей.

З якою метою облаштували цю кімнату та як можна зареєструватися на екскурсію – дивіться у відео “Файного міста”.

Нагадаємо, 1 вересня у Тернополі стартував продаж марки з “легендарним” псом-сапером Патроном. Це перша марка, покупці якої автоматично долучаються до благодійності – 64 гривні з продажу кожного листа (8 марок) передадуть на потреби українських саперів та допомогу тваринам. 

Більше: “Пес Патрон” вже у Тернополі: у місті вже продають нову поштову марку (Фото/Відео)

Exit mobile version