У гуртожитках тернопільського медуніверситету сотні переселенців: чи є місце студентам? (Відео)

Фото ілюстративне // Фото: Файне місто

У Тернопільській громаді станом на 30 серпня знаходяться понад 28 000 внутрішньо переміщених осіб. Одні проживають в орендованих або куплених квартирах, другі – в оселях тернополян, треті – у студентських гуртожитках. Журналісти “Файного міста” поцікавилися, як багато переселенців живуть у студмістечках і чи є місце студентам.

Так, у гуртожитку ТНМУ ім. І. Горбачевського живуть майже 300 людей. Найбільше у студмістечках було більше 600 людей.

Як зазначив директор студмістечка медуніверситету Юрій Балабан, у гуртожитках є блочна система. У кожному блоці є по 4 кімнати: 2-місні і 4-місні, душова кімната, 2 умивальники і туалетна кімната. Крім того, на кожному крилі є кухня, побутова кімната для сушки білизни.

Внутрішньо переміщені особи живуть у гуртожитках з першої половини березня. Їх почали заселяти у всі 4 гуртожитки, а наразі згуртували в одному.

Внутрішньо переміщені особи в нас проживають зараз у гуртожитку №1. Розміщено наразі майже 300 осіб. Є і сім’ї із дітьми та тваринами, зокрема собаками й котами, – каже директор студмістечка.

Найбільше поселилися понад 600 людей. Згодом поїхали ті, які мали куди повернутися, а ті, хто домівок не мають – залишилися .

В нас проживали у гуртожитках 620 осіб. Після того, як деякі території були деокуповані, половина поїхала. Залишились ті, в яких немає куди їхати – їхні квартири і будинки розбомблені. Ми їх залишили у себе, – додав пан Юрій.

До серпня переселенці проживали безкоштовно. Наразі вони вносять символічну плату.

Загалом у студмістечку є 4 гуртожитки. В них можуть проживати понад 1000 українських студентів і близько 500 іноземних студентів. Оскільки їх там не було, то вирішили заселяти переселенців.

Іноземні студенти виїжджали 24-25 лютого поспіхом і забирали найнеобхідніші речі. В кімнатах залишились майже всі речі. Ми це складали і зносили у камери схову. Ці речі зберігаються, – зауважив Юрій Балабан.

Чи є місця студентам у гуртожитках

Однак новий навчальний рік вже розпочався. Незабаром у гуртожитки селитимуть і першокурсників.

Для першокурсників залишено 400 місць, але ми думаємо, що цього не вистачить, тому ми будемо ущільнюватись за рахунок як студентів, так і внутрішньо переміщених осіб. До прикладу, в нас є кімнати, де живуть по 1 людині, а ми мабуть будемо ущільнуватись і заселяти українських студентів, – зазначив директор.

Поселятимуть першокурсників після 16 вересня, коли буде наказ про зарахування до вишу. Більше дивіться у відео.

Читайте також: Війна, медицина і навчання: як у ТНМУ готуватимуть майбутніх фахівців (Відео)


Warning: mysqli_query(): (08S01/1053): Server shutdown in progress in /home/fainemisto/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 2024

Помилка бази даних WordPress: [Server shutdown in progress]
SELECT wp_posts.ID FROM wp_posts LEFT JOIN wp_term_relationships ON (wp_posts.ID = wp_term_relationships.object_id) WHERE 1=1 AND wp_posts.ID NOT IN (44416) AND ( wp_term_relationships.term_taxonomy_id IN (1,3,11,680,681,682,683,794) ) AND wp_posts.post_type = 'post' AND (wp_posts.post_status = 'publish') GROUP BY wp_posts.ID ORDER BY wp_posts.post_date DESC LIMIT 0, 5

Exit mobile version