Зливала інформацію про ЗСУ: на Рівненщині викрили прихильницю “руского міра” (Фото)

На Рівненщині СБУ викрила росіянку, яка здавала ФСБ дані про переміщення техніки ЗСУ. Також в області зловили ще двох жителів, які в соцмережах прославляли рашистів. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Прокуратуру Рівненської області і управління СБ у Рівненській області.

У місті Сарни, яке 28 серпня ракетами атакувала рф, жінка фотографувала військову техніку та українських військових на вулицях і передавала ці дані російській ФСБ. Виявилося, що вона є громадянкою Росії, але багато років проживає у Рівненській області.

Використовуючи програму для миттєвого обміну текстовими повідомленнями «WhatsApp», підозрювана надсилала ці фото із коментарем щодо напрямку руху Збройних Сил України на даний час невстановленим особам, таким чином поширюючи інформацію про рух ЗСУ, з можливістю їх ідентифікації на місцевості, – зазначили у прокуратурі.

Також прихильниця “руського міра” заперечувала обстріли армією РФ мирного населення України. Підозрювана підтримувала так звану “спецоперацію” щодо знищення Української нації, заперечувала та визнавала нібито правомірною збройну агресію держави-окупанта.

На Рівненщині зловили ще двох прихильників окупантів

За даними СБУ, ще двоє мешканців Рівненської області поширювали антиукраїнські матеріали, прославляли рашистів та відкрито виправдовували російську агресію. Для цього вони використовуючи заборонену соцмережу “Одноклассники”.

Під час обшуків у помешканнях підозрюваних правоохоронці вилучили:

Читайте також: На Тернопільщині затримуються 15 потягів через аварію на колії

Exit mobile version