У Тернополі продають марки “Вільні, Незламні, Непереможні” (Відео)

Поштова марка // Фото: Файне місто

Сьогодні, 24 серпня, у Тернополі стартував продаж марок “Вільні, Незламні, Непереможні”. До блоку увійшла марка з українським воїном та 6 ілюстрацій, які показують останні 6 місяців великої 8-річної війни українського народу з окупантами. Їх випустили спеціально до Дня Незалежності України, пише “Файне місто”.

У Тернополі люди вже стоять у чергах, аби продбати марки. Своїми емоціями вони поділился у прямому ефірі “Файного міста”. Відео – нижче у матеріалі.

Про що новий блок марок

Блок виконано у графічному стилі. Центральний об’єкт блоку – поштова марка з образом українського захисника, який уособлює мужність і незламність українського воїнства в боротьбі за незалежність своєї країни. Поштова марка оформлена в кольорах національного прапору України. Полігональний стиль, у якому виконані ілюстрації, додає поштовому блоку сучасного вигляду і використовується на поштовій продукції Укрпошти вперше, – зазначили раніше в Укрпошті.

Автор поштового блоку – молодий український дизайнер з Краматорська Антон Хрупін. Ілюстрації блоку виконані у вигляді чорно-білої хроніки з окремими кольоровими акцентами. Кожна з ілюстрацій – це окремі трагічні історії українців, які відбулися в різний період воєнного часу в різних регіонах України. Вони об’єднані між собою одним словом – «ВІЙНА»:

  1. Жінка, що стоїть у багатоповерхівці на уламках зруйнованої квартири.
  2. Мама з дитям, що переховується від ракетних ударів у метро.
  3. Дівчинка перед грудою згорілих цивільних авто.
  4. Драматичний театр в Маріуполі з сигнальним написом «ДЕТИ», який став останнім прихистком для багатьох українців.
  5. Святогірська лавра, яка неодноразово піддавалася атаці окупантів.
  6. Дитячий возик, кинуті валізи і іграшки – картина, яку можна було зустріти на вокзалі кожного українського міста.

Тираж поштового блоку – 1 млн примірників. Номінальна вартість блоку – 60 грн. До блоку також випущено конверти «Перший день» і немарковані художні конверти.

Придбати поштовий блок та конверти можна починаючи у міських відділеннях Укрпошти по всій країні, а також на офіційному онлайн-магазині Укрпошти. Однак, на продаж поштових блоків та конвертів діятимуть обмеження:

Нагадаємо, 28 липня, “Укрпошта” вводить в обіг нову марку “Доброго вечора, ми з України”.

Більше: У Тернополі погасили марку “Доброго вечора, ми з України” (Фото/Відео)

Exit mobile version