На Тернопільщині зловили колаборанта

Фото ілюстративне// Джерело: СБУ

У Тернопільській області СБУ зловила колаборанта. 36-річний чоловік публічно заперечував збройну агресію рф, а війну називав “братовбивчою”. Про це стало відомо сьогодні, 19 серпня, пише “Файне місто” з посиланням на управління СБ України на Тернопільщині.

Прихильник “руZZкого міра” серед односельчан проводив агітацію, заперечуючи збройну агресію та воєнні злочини окупантів. За даними слідства, після повномасштабного вторгнення російських загарбників 36-річний житель Тернопільського району намагався виправдати дії російської влади та заперечував факт збройної агресії. Зокрема, на велелюдному зібранні громади він намагався переконати людей у тому, що росія не напала на Україну, а на сході нашої держави нібито відбувається “братовбивча війна”.

Слідчі СБУ повідомили агітатору про підозру за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Також вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу. Документування діяльності зловмисника здійснювали співробітники СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури, – зазначили в управлінні.

Наразі тривають слідчо-оперативні заходи. Правоохоронці перевіряють ймовірність причетності спецслужб рф до деструктивної діяльності підозрюваного.

Читайте також: Загроза обстрілу на День Незалежності: 28 російських вагонів з ракетами їдуть до кордону з Україною 

Exit mobile version