Тернополянка розповіла про ситуацію на кордоні з Польщею та дала кілька порад

Як тільки відкрили кордони, українці масово рушили подавати документи для виїзду з України до інших країн. Найбільш затребуваною є Польща. Не лякають заробітчан ні коронавірус, ні кількасот метрові черги, ні десятки годин очікування. Про ситуацію на пішому переходи “Шегині-Медика” розповіла тернополянка Марія Поворозник.

За інформацією жительки обласного центру, стояти у черзі доводиться по 7-10 годин, вбиралень немає, тиснява. Обов’язково при перетині кордону потрібно вказати адресу, за якою відбуватимете 14-денний карантин, а ще мати засоби індивідуального захисту.

“Черга – величезна. Люди стоять по 12 і більше годин, мірають температуру, крім того ми писали, де проходимо карантин -вулицю, номер будинку, емайл або Gmina, свій номер вайберу та номер господарів!!! Писати на Польскі мові і, моя порада, беріть, хто їде на Польщу, ручку та листок, бо вони не дають і їх не цікавить, чи маєш ти чи ні!!!!

Також при вході на польську границю – там, де перевіряють, сумки пшикають антисептиком, обов’язково бути в масках та рукавички, бо не пускають. І, до речі, ми стояли в колєйці десь більше тисячі нас було, а потім, хто хотів в туалет, то ще колєйка така з чоловік 400 стояли. Біотуалетів немає – це був шок! Дай і ще були такі, які вже їхали додому, то йшли попри нас і кричали: “Так вам треба, стійте далі”. О так, як вони то сказали, і потім така сама колєйка була на Україну. Я дуже співчуваю, хто там зараз ще стоїть”, – повідомила Марія Поворозник.

Нагадаємо, сотні жителів Тернопільщини ще з 4:00 години ранку приходять під стіни банківської установи, аби оплатити робочі візи для виїзду закордон. Є люди, які приїжджають і очікують біля установи навіть з опівночі. Чекати готові стільки, скільки буде потрібно. Кажуть, заощадження давно закінчилися, тарифи і ціни на товари та продукти захмарні, а роботи з гідною зарплатою вдома немає. Детальніше про це читайте у нашому матеріалі.

Exit mobile version