“Дітей годувати треба, ціни захмарні, а до ліпшого не йде”: попри карантин тернополяни масово їдуть закордон (Відео)

Карантинні обмеження послабили – візові центри запрацювали. Черги біля відділення банків сягають кілька десятків метрів. Сотні жителів Тернопільщини ще з 4:00 години ранку приходять під стіни банківської установи, аби оплатити робочі візи для виїзду закордон. Є люди, які приїжджають і очікують біля установи навіть з опівночі. Чекати готові стільки, скільки буде потрібно. Кажуть, заощадження давно закінчилися, тарифи і ціни на товари та продукти захмарні, а роботи з гідною зарплатою вдома немає.

“Важко, а як не важко. Я приїхав ще в 5-й годині ранку і досі тут стою. А що робити, якщо для того, щоб виїхати, треба оплатити. Мушу стояти, бо тут не бачу роботи з такою ж зарплатою як в Польщі”, – каже житель Тернопільщини Володимир.

“Черги завжди були великі, але зараз особливо будуть певно – всі ринули подавати документи на виїзд. Я сама їду вже не вперше, то сиділа і чекала, коли вже дозволять виїзд. Нема чим дітей годувати, ціни захмарні, і до ліпшого не йде. Тільки й чути, що то газ боржникам відключать, то ще щось перекриють, але не питають чи люди мають гроші, щоб оплатити. То ж стільки часу той карантин був, роботи повтрачали. Ще б повітря простим українцям перекрили”, – додає тернополянка пані Мар”яна.

Я приїхала з Почаєва в 12 ночі, то вже була у черзі 52. Станом на 10 годину вже 29 у черзі. Тут є люди з Чернівців, з Івано-Франківська, з усього краю. Вчора обслужили 199 вчора, а було в списку 387 осіб”, – каже жителька Почаєва.
Exit mobile version