Жителі Тернопільщини, які прихистили переселенців, можуть отримати грошову компенсацію

Фото: з відкритих джерел

Мешканці Тернопільської області, які надали безоплатне житло внутрішньо-переміщеним особам, мають право отримати грошову виплату – компенсацію за житлово-комунальні послуги. Цією можливістю скористались вже понад 6000 місцевих.  

Гарантована державна підтримка за кожен людино-день визначається на рівні 14,77 гривні, незалежно від віку. Наразі Тернопільщина отримала 34 млн. грн. на компенсації за житлово-комунальні послуги для жителів краю, які безкоштовно прихистили переселенців. 18,7 млн. грн. передбачено для власників приватного житла, 15,4 млн. грн. – місцевим бюджетам, – повідомили в ОВА.

Аби отримати компенсацію, власник житла повинен зареєструватися як приймаюча сторона на сайті “Прихисток”. При бажанні можна звернутись по допомогу до спеціалістів відділу звернень Тернопільської міської ради.

Також потрібно залишити заяву у ЦНАПі. У заяві мають бути вказані ПІП переселенця, дата та номер довідки про взяття на облік ВПО, контактний номер телефону та соціальний статус ВПО або приналежність до вразливої групи населення. Також необхідно вказати дані власника житла: копії паспорту громадянина України, копія ІПН (РНОКПП), копія документу про право власності на житло, реквізити банківського рахунку.

Важливо, аби переселенець також був офіційно зареєстрованим та мав довідку внутрішньо переміщеної особи.

Читайте також: Троє людей загинули, ще троє – травмовані: на Тернопільщині сталась жахлива ДТП (Фото)

Exit mobile version