Продавали автомобілі, які ввозили для ЗСУ: на Прикарпатті “волонтерів” підозрюють у брудних махінаціях (Фото)

Фото Нацполіції України

На Івано-Франківщині правоохоронці викрили псевловолонтерів, які продавали автомобілі для потреб військових. Представники одного з благодійних фондів під виглядом гуманітарної допомоги ввозили авто для українських захисників. Військовим транспортні засоби діставалися за гроші. На черговій оборудці ділків зловили. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Нацполіцію України.

Обвинувачені не сплачували при ввезенні авто з-за кордону митних платежів у бюджет. Згодом ці ж машини чоловіки передавали військовим лише після повної оплати. Також ділки продавали привезену техніку цивільним особам. Вартість машини залежала від моделі, року і технічного стану транспортного засобу.

За три автомобілі підвищеної прохідності, призначених для безоплатної передачі військовим ЗСУ, «благодійники» забажали 20 000 доларів США. При цьому зловмисники для звітності наполягали на оформлені фіктивних актів прийому-передачі безкоштовної гуманітарної допомоги, – зазначають у поліції.

Правоохоронці затримали чоловіків під час отримання грошей за автомобілі для військових. Під час обшуків виявили та вилучили гроші, мобільні телефони, чорнові записи та 9 автомобілів, які зловмисники планували продати за аналогічною схемою.

Наразі чоловікам готують оголошення про підозру. Санкція ч. 3 ст. 201-2 (Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7-ми років. Триває слідство.

Нагадаємо, на Тернопільщині двох братів, Андрія та Івана Козаків, підозрюють у масштабному розкраданні коштів, які ті збирали на допомогу військовим. За даними слідства, організатори Благодійного фонду загалом заробили 13 мільйонів гривень. Незабаром їх судитимуть, адже завершилося досудове розслідування.

Більше: На Тернопільщині суд обере покарання обвинуваченим у розкраданні гумдопомоги братам Козакам (Фото)

Exit mobile version