Чекав приходу росіян: на Рівненщині судитимуть колаборанта

Скріншот публікації підозрюваного// Фото: Нацполіція Рівненщини

У Рівненській області поліція затримала чоловіка, який чекав “приходу руского міра”. Правоохоронці завершили розслідування і передали справу до суду. Колаборанту незабаром оберуть покарання. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Нацполіцію Рівненщини.

Так, дізнавачі Дубенського РВП за процесуального керівництва окружної прокуратури завершили досудове розслідування за фактом колабораційної діяльності 64-річного жителя Дубна. Проросійськи налаштований пенсіонер публічно підтримував повномасштабне вторгнення рф на територію України та дії окупантів. У соціальних мережах чоловік писав дописи та закликав допомагати армії країни-агресора. Відомо також, що раніше він тривалий час працював та проживав на території росії.

На підставі ухвали суду поліцейські провели обшук у помешканні чоловіка, у ході якого вилучили системний блок до комп’ютера та планшет.

Правоохоронці зібрали достатньо доказів колабораційної діяльності 64-річного дубенчанина та 25 липня, за погодження прокуратури, повідомили йому про підозру за частиною 1 статті 111-1 Кримінального кодексу України.
Сьогодні, 28 липня, дізнавачі завершили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом на розгляд суду, – зазначили правоохоронці.

До слова, сьогодні, 28 липня, у Рівному знайшли гранату. Вибухівку прикріпили на дереві в одному з дворів міста. Людей з будинку поруч евакуювали.

Бвльше: Людей евакуювали: гранату знайшли у дворі будинку в Рівному (Фото) 

Exit mobile version