Людей евакуювали: гранату знайшли у дворі будинку в Рівному (Фото)

Сьогодні, 28 липня, у сусідньому з Тернополем обласному центрі сталася надзвичайна ситуація. Невідомий заховав на дереві посеред двору в Рівному вибухівку. На місці працювала поліція, а жителів багатоповерхівки – евакуювали. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Нацполіцію Рівненщини.

Підозрілий предмет на дереві виявили перехожі. Близько 11:20 про знахідку повідомили правоохоронцям. На місце події негайно виїхали працівники вибухотехнічної служби ГУНП в Рівненській області, рятувальники та слідчо-оперативна група Рівненського РУП.

Як виявилося, на дереві була граната. Попередньо, її зробили власноруч.

Попередньо встановлено, що у дворі багатоповерхівки на дереві, орієнтовно на рівні другого поверху, виявлено саморобний вибуховий пристрій на основі ручної гранати.
Фахівці-вибухотехніки зняли небезпечний предмет, розрядили його та привели у безпечний стан, – йдеться у повідомленні правоохоронців.

Наразі вирішується питання про внесення відомостей до ЄРДР. Поліцейські встановлюють осіб, які можуть бути причетні до вчиненого злочину.

Правоохоронці нагадують, при виявленні вибухонебезпечних предметів необхідно відійти на безпечну відстань (230-250 метрів), негайно повідомити про знахідку за телефонами «102» або «101», попередити перехожих про небезпеку та дочекатися прибуття фахівців, щоб вказати місце знахідки. У жодному разі не наближайтеся до предмету!

Зазначимо, відео з місця події ви можете переглянути у телеграм-каналі “Файного міста”. Слідкуйте за новинами у Viber та Instagram.

Читайте також: У Тернополі патрульні ловили підозрілих чоловіків (Фото)

Exit mobile version