Бюст Героя Віталія Скакуна з Тернопільщини пропонують встановити у Вінниці (Петиція)

Фотоколаж: Файне місто

У Вінниці з’явилася петиція під назвою “Вшанування Героя України”. Її автор, Іван Матвейчук, пропонує вінницькій громаді замінити бюст і інформаційну дошку Івана Бевза на вулиці Соборна, 17, на бюст і інформаційну дошку Героя України Віталія Скакуна, пише “Файне місто”.

Автор зауважує, що про героя-партизана Івана Бевза містяни знають мало, тому його бюст та інформаційну дошку слід перемістити в інше місце, на розсуд вінницької громади. Натомість, там слід встановити бюст Героя Віталія Скакуна.

На постамент встановити бюст та інформаційну дошку на честь вшанування світлої пам’яті за визначну особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, героя України, матроса Скакуна Віталія Володимирова, який віддав життя за побратимів, за кожного українця і являється прикладом для кожного свідомого громадянина нашої Батьківщини, – йдеться у тексті.

До кінця збору підписів залишилось 13 днів. Станом на 26 липня її підтримали всього 8 осіб. Долучитися до голосування можна за посиланням.

Нагадаємо, Віталій Скакун родом з Бережанської громади, що на Тернопільщини. У другий день російсько-української війни він загинув – підірвав міст з Генічеська на Арабатську стрілку, щоб перешкодити просуванню техніки окупантів. Згодом його поховали на рідній землі та присвоїли орден “Золота Зірка”. В одній із країн Європи навіть назвали міст на його честь. Більше:

Exit mobile version