Підірвав міст разом з собою: героїчно загинув український військовий (Фото)

Фотоколаж: Файне місто

25 лютого – другий день запеклої російсько-української війни. Наші військові героїчно борються за нашу незалежність, нашу землю та нашу свободу. Так, цієї ночі матрос Віталій Володимирович Скакун зупинив техніку ворога підірвавши себе.

На Херсонщині, на в’їзді з Арабатської стрілки в місто Генічеськ, український герой зупинив рух ворожого транспорту. У Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що на той моент необхідно було припинити просування танкової колони. Щоб це виконати, треба було підірвати міст.

Виконати цю задачу визвався інженер окремого батальйону матрос Віталій Володимирович Скакун. Міст було заміновано, але відійти звідти він не встиг. За словами побратимів, в останні секунди життя Віталій вийшов на зв’язок, та повідомив про те, що підриває міст. Одразу ж пролунав вибух.

Наш побратим загинув. Його героїчний вчинок значно уповільнив просування ворога. Це дало змогу український бійцям передислокуватись та організувати оборону.

В штабі ЗСУ додали, що командування морської піхоти буде клопотати перед вищим командуванням про присвоєння матросу Скакуну Віталію Володимировичу державної нагороди.

Ми пам’ятатимо цього героя і його великий для нашої держави вчинок. Слава Україні! Героям слава!

Фото: Генеральний штаб ЗСУ
Exit mobile version