На денний сон – у підвал: садочкам рекомендували перенести спальні місця в укриття

Фото ілюстративне// Джерело: студія "Файне місто"

Садочкам рекомендували усі спальні місця для дітей перемістити у підвальні приміщення. Про це у ефірі українських телеканалів заявив радник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смірнов, пише “Файне місто” з посиланням на “Укрінформ”.

Щодо тих же садочків, і так далі. Зокрема, у мене є маленький син, і вони на денний сон йдуть у бомбосховище. Тобто, якщо не дай Бог, буде повітряна тривога, то вони уже безпосередньо (перебуватимуть – ред.) у підвальному приміщенні. Було перенесено абсолютно усі спальні місця у підвальне приміщення. І така рекомендація була надана абсолютно для всіх таких закладів, – зазначив радник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смірнов.

Перед початком навчання відбудеться інспекція навчальних закладів. Фахівці перевірять, чи готові заклади до початку навчального року. За словами політика, МВС буде представлено через ДСНС як один із членів відповідної комісії. Сама ж комісія складатиметься з кількох осіб – це представники від ДСНС, ВЦА, місцевої тергромади.

Тобто ці люди, за великим рахунком, даватимуть рекомендацію, чи готовий навчальний заклад до навчання, чи ні. Але у першу чергу необхідно розуміти, що відповідальність на себе щодо відкриття чи не відкриття навчального закладу будуть брати голови ОТГ. Тобто на місцях вони вирішуватимуть, – зазначив міністр.

Радник глави МВС також додав, що інспекція буде проходити, зокрема, щодо наявності можливого бомбосховища, щодо того, наскільки воно підготовлене, чи підготовлено воно взагалі тощо.

Він уточнив, що наразі вирішують питання, чи потрібно відкривати усі школи, оскільки наразі багато людей виїхало з України, зокрема багато вчителів, які не можуть проводити навчання. Представник МВС зазначив, що наразі щодо відкриття шкіл у тих чи інших регіонах готується комплексне рішення.

Розглядається і можливий варіант щодо того, що будуть певні опорні школи. І ці опорні школи, наприклад, якщо там є і укриття, і багато інших факторів, то вони, можливо, будуть навчатися і у дві або три зміни. Але наразі це все на етапі створення і коригування всіх деталей, – сказав він.

Нагадаємо, раніше міський голова Тернополя Сергій Надал розповів, як відбуватиметься навчання у школах. Наразі ж у місті готують укриття в школах та розробляють варіант щодо змішаного навчання.

Більше: Змішана форма, дистанційно та онлайн: як навчатимуться школярі у Тернополі

Читайте також: У школах посилять охорону, а для дітей створять спецзастосунок: деталі від МВС про навчання з вересня

Exit mobile version