Український літак втрапив до авіакатастрофи, загинули 8 людей (Фото/Відео)

Авіакатастрофа у Греції// ФОТО: KAVALAPOST.GR

У ніч на 17 липня у Греції розбився український транспортний літак Ан-12. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Kavalapost.gr, Babak Taghvaee у Twitter, EPT News.

Спочатку трагінчну звістку сповістили грецькі ЗМІ. За їхньою інформацією, літак розбився між селами Антіфіліппі та Палеохорі в Елефтерополісі, Кавала. Зазначається, що йдеться про український літак, який виконував комерційний (вантажний) рейс із Сербії до Йорданії, на борту якого перебувало 3 людини.

Літак подав сигнал лиха в афінським диспетчерам і хотів здійснити аварійну посадку в Кавалі, оскільки один з його двигунів вийшов з ладу і загорівся. Але незабаром після цього літак зник з радарів і впав за 10 морських миль на захід від Кавали. За інформацією EPT News, на борту перебувало 8 членів екіпажу, вони перевозили 12 тонн небезпечного вантажу.

Що каже українська сторона

Генеральний директор української компанії-перевізника Meridian Денис Богданович сьогодні, 17 липня, підтвердив загибель 8 членів екіпажу літака Ан-12, який розбився у Греції. Як повідомляє “Європейська правда“, про це Богданович сказав у коментарі DW.

За його словами, всі восьмеро загиблих членів екіпажу були громадянами України. У Meridian причину катастрофи пов’язують з технічною несправністю у повітрі. Інформацію про вантаж літака він не надав і пояснив, що “деталі уточнюються”.

UPD

Грецький державний мовник ERT повідомив, що літак перевозив 12-тонний вантаж, який був “потенційно небезпечним”. Сербське Міністерство оборони зазначає, що літак Ан-12 віз 11,5 тонни оборонної продукції із Сербії до Бангладешу.

Читайте також: Біля Бахмута загинув військовий Сергій Погар з Тернопільщини

Exit mobile version