Чому із західних регіонів мобілізують більше військових, ніж з інших: пояснення від ЗСУ

Фото з відкритих джерел

У західних областях України наразі проживає більше громадян, ніж на решті територій. Через це мобілізаційні плани тут є більші. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Командування Сухопутних військ ЗСУ.

Як розповів начальник Управління персоналу Штабу Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач, комплектування військових частин в основному відбувається за територіальним принципом. Однак мобілізаційні плани можуть формуватися залежно від кількості громадян, які проживають у тому чи іншому регіоні.

Горбач зауважив, якщо потрібних спеціалістів немає в певній області, то військове командування може залучати їх з інших регіонів.

Завдяки військовому обліку ми маємо інформацію про те, де, в якому регіоні та скільки громадян перебуває за певними спеціальностями на військовому обліку, – сказав полковник Горбач.

Начальник також додав, що роздача повісток означає обов’язковий призов. У 90% випадків вона видається у тому, щоб уточнити дані призовника. Це з пов’язане тим, що багато людей живе нині не за місцем постановки на облік. Також вручити повістку можна в будь-якому місці, яке не заборонене законодавством (за фактом майже скрізь). Крім того, її не не зобов’язаний вручати лише військовий комісар. Більше дивіться у відео.

Читайте також: Чи можуть мобілізувати студентів та викладачів?

Exit mobile version