Масовий спалах вітряної віспи зафіксували на Буковині

У період з 30 червня до 4 липня в одному з кризових центрів Чернівців зафіксували спалах вітряної віспи. Захворіли 20 дітей. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Так, захворіли 20 вихованців Миколаївського обласного будинку дитини. Дітей евакуювали на Буковину в березні.

Всі випадки захворювання із характерними симптомами вітряної віспи були зареєстровані серед дітей старшої групи, віком від 2 до 4 років. Одного малюка госпіталізовано до Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні, дев’ятнадцятеро проходять амбулаторне лікування згідно з призначеннями фахівців, – йдеться у повідомленні медиків.

За час перебування у закладі діти спілкувалися з переселенцями з інших міст, які також проживають у кризовому центрі. Під час проведення епідеміологічного розслідування хворих дітей ізолювали з подальшим медичним спостереженням за ними. Їх забезпечили комплексом санітарно-гігієнічних заходів та порекомендували закладу тимчасово призупинити приймання нових переселенців.   

Нагадаємо, що вітряна віспа (вітрянка) — це високоінфекційне гостре вірусне захворювання, що переважно вражає дітей. Характеризується помірною загальною інтоксикацією і плямисто-папульно-верикульозним висипом на шкірі та слизових оболонках. Це типова дитяча інфекція. Новонароджені до двох місяців мають пасивний материнський імунітет. З трьох місяців вони стають сприйнятливими до інфекції. Максимальна кількість тих, хто інфікується, припадає на вікову групу 2–4 роки.

Читайте також: Нові випадки Covid-19, холера у Маріуполі та ботулізм: як вберегтися від хвороб у війну мешканцям Тернопілля?

Exit mobile version