“Херсонських кавунів цього року не буде”: звідки до Тернополя везуть баштанні та скільки вони коштують (Фото/Відео)

У Тернополі розпочинається сезон баштанних культур. На місцевому ринку та супермаркетах поступово з’являються кавуни і дині. Звідки їх везуть та скільки вони коштують – з’ясовували журналісти “Файного міста”.

Ціни на ринку

Так, станом на 8 липня на Центральному ринку Тернополя ціна кавунів варіюється від 25 до 35 гривень за кілограм. Смугасті ягоди везуть з Туреччини. Дині ж коштують по 50 гривень за кілограм. Їх доставляють з Єгипту.

В Тернопільській лабораторії Держспоживслужби заспокоюють – баштанні для тернополян безпечні. Однак фахівці зауважують, що на “рідні” херсонські кавуни цьогоріч не варто чекати.

Ціни у супермаркетах

У супермаркетах ціна на кавуни різна. Так, в одній із мереж магазинів станом на 8 липня ягода коштує 27.59 гривень за кілограм. Зазначимо, що кілька днів тому ціна була вища – 29.99 гривень за кілограм.

В іншій мережі супермаркетів навпаки – кавуни подорожчали. У попередньому матеріалі “Файного міста” журналісти помітили, що ягода коштувала 29.99 гривень за кілограм. Більше: Персики та абрикоси у Тернополі: скільки коштують та звідки їх везуть (Фото).

8 липня смугаста ягода вартує 31.99 гривень за кілограм. У супермаркети баштанні також завозять з Туреччини.

Нагадаємо, раніше журналісти “Файного міста” дізнавалися ціни на овочі у Тернополі. Цьогоріч, у порівнянні з 2021-им, на деякі продукти ціна зросла чи не у 2 рази.

Більше: Ціни на овочі на ринку Тернополя: наскільки подорожчала огородина (Фото/Відео)

Exit mobile version