Гуманітарний хаб для переселенців та потребуючих запрацював у Тернополі: що роздаватимуть (Відео)

Гуманітарний хаб// Фото: Файне місто

У Тернополі на базі Духовного центру імені Данила Галицького запрацював гуманітарний хаб. Туди можуть звернутися за допомогою як переселенці, так і ті, хто цього найбільше потребує. Про це пише “Файне місто”.

Цей пункт допомоги мають намір зробити діючим на постійній основі. Наразі він працюватиме лише 2 дні на тиждень.

Приходить допомога різна і мусимо все сортувати. Маємо два приміщення – складське і те, де для себе зможуть обрати одяг внутрішньопереміщені  особи та нужденні» — говорить настоятель Духовного центру отець Миколай.

Як розповідають організатори, у хабі можуть також взяти одяг. До прикладу, в лютому люди приїхали до Тернополя в куртках та зимових речах. Зараз же вони зможуть прийти сюди та обрати собі одяг, відповідно до власних потреб.

Від початку російського вторгнення ми старалися охопити доступні нам варіанти допомоги. На сьогодні наш фонд співпрацює спільно з італійськими та швейцарськими партнерами. Вони нам довозять одяг, частково допомогу для військових. Крім того є напрямок – допомога сім’ям загиблих воїнів з Тернопільщини. В нас відбуваються регулярні поїздки спільно з військовою адміністрацією, воєнкоматом та головами ОТГ. Стараємося максимально допомогти тим, чим можемо, – каже Наталія Кіндрацька, голова БФ “Українська сім’я”.

У першому приміщенні наразі здебільшого роздають одяг. Отець Миколай каже, що незабаром планують відкрити друге приміщення, де готуватимуть їжу і роздаватимуть всім нужденним. Він зізнається, що це мрія його життя – готувати і роздавати їжу тим, хто її потребує. Поки ж обіцяють робити все, на що їм стане сили, духу і коштів.

Більше дивіться у відео “Файного міста”.

Читайте також: Понад 45 000 гривень зібрали для постраждалих вір ракетного обстрілу чортків’ян: потрібно ще

Гуманітарний хаб
Фото: Файне місто

Текст: Сніжана Заверуха
Фото і відео: Ольга Демчук

Exit mobile version