На Тернопільщині у людей перевірятимуть документи

поліція ілюстративне

Фото ілюстративне// Світлина: мережа Інтернет

У жителів Тернопільщини та внутрішньо переміщених осіб перевірятимуть документи. Про це заявив на брифінгу Ради оборони області начальник Нацполіції Тернопільської області Олександр Богомол, пише “Файне місто”.

Додаткові наряди працюватимуть цілодобово з 18 червня. За ці 2 дні планують організувати систему роботи. Перевірятимуть документи у людей незалежно від статі та місця проживання.

Під час воєнного часу всі громадяни, які рухаються на території нашої області, повинні мати із собою відповідні документи. Він може бути у вигляді паспорта, посвідчення водія або у “Дії” на телефоні. Додаткові наряди, які будуть працювати з 18 червня. Додаткові наряди будуть включати у собі представників військкоматів, військової служби правопорядку, поліції та тероборони. Ці наряди працюватимуть цілодобово. Вони перевірятимуть наявність документів як у чоловіків, так і жінок, – каже начальник.

Мета цих перевірок така:

  1. Контрдиверсійна діяльність
  2. Профілактична діяльність щодо виявлення правопорушень
  3. Виявлення осіб, зокрема переселенців, які не стали на облік в органах місцевого самоврядування та у військкоматах.

Ми постараємось ці перевірки робити оперативно, аби людей довго не затримувати. Людина показує документ, ми оперативно перевіряємо інформацію по базах даних, чи ця людина не в розшуку. Військовослужбовці перевірять, чи чоловіки є зареєстрованими, а військовозобов’язані – чи стоять на обліку. Якщо ні, йому видадуть повістку для явки у військкомат, – зазначив Олександр Богомол.

Керівник поліції зауважив, що такі заходи тепер будуть постійні. Як приклад він навів випадки колабораціонізму та ймовірного шпигунства у Чорткові.

Останніми днями ми мали випадки колабораціонізму у Чорткові. Ми виявили, можливо, і шпигунську діяльність. Зараз Служба безпеки України займається тими людьми. Про наслідки ми будемо говорити після результатів слідства, – додав Начальник.

Нагадаємо, нещодавно росіяни ракетами обстріляли Чортків. Від уламків постраждали 23 людини, 4 п’ятиповерхівки, заклади освіти та підприємства. Наразі збитки підраховує спецкомісія, а постраждалим виплатять компенсації.

Більше:

Автор: Віта Шумило

Exit mobile version