Суд обрав покарання тернополянину Валерію Устинову, який стріляв по дітях біля школи (Відео)

Суд оголошує вирок Валерію Устинову// Фото: Файне місто

У середу, 15 червня, у Тернополі суд виніс вирок Валерію Устинову, який стріляв по дітях. Чоловік відбуватиме покарання у в’язниці, пише “Файне місто”.

Засідання суду тривало близько 3-ох годин. Після слідства, допитів свідків та признання підозрюваного, за півтора року судових засідань Валерію обрали покарання. Він відбуватиме 7 років позбавлення волі.

За публічного обвинувачення прокурора Тернопільської окружної прокуратури вироком Тернопільського міськрайонного суду до 7 років позбавлення волі засуджено стрільця, що поранив 2 дітей на спортивному майданчику у Тернополі (ч. 4 ст. 296, ч. 1 ст. 121 КК України), – зазначили в обласній прокуратурі.

Нагадаємо, резонансна подія сталася 21 січня 2021 року в обласному центрі. 42-річний Устинов з мисливської гладкоствольної рушниці з вікна власної квартири прицільно вистрелив у 3 дітей, що каталися на санках біля школи. Під час досудового розслідування було встановлено, тернополянин стріляв умисно, хоча згодом стверджував, що зробив це випадково. Вогнепальну зброю, з якої було здійснено постріл, придбав та зберігав незаконно. Тоді постраждали 11-річний та 8-річний хлопчики і 10-річна дівчинка.

11-річний хлопчик зазнав 40 вогнепальних дробових сліпих та проникаючих поранень, що на момент заподіяння були небезпечними для життя дитини. У 8-річного школяра медики діагностували сліпе одиночне поранення м’яких тканин обличчя.

Раніше екс-дружина стрільця Ольга Зуляк казала, що Валерій плакав, у скоєному каявся. А ще – попрохав від його імені вибачитися перед батьками поранених хлопчиків та дівчинки.

Валерій завжди був добрим до всіх. У нього було багато друзів, і всі знають його, як хорошу людину. У нього є син – одноліток з постраждалим Максимом, то між ними нереальний зв’язок як батька та сина.

Як це трапилося, я сказати не можу. Знаю тільки, що це якась дуже груба помилка” – зазначила у суді екс-дружина підозрюваного в обстрілі дітей Устинова Ольга Зазуляк.

Детальніше – у попередніх матеріалах “Файного міста”: 

Exit mobile version