Причетному до обстрілу двох дітей у Тернополі Валерію Устинову продовжили арешт

Підозрюваному Валерію Устинову продовжили арешт ще на 60 днів без можливості внесення застави. Саме таку міру запобіжного заходу під час досудового розслідування вимагав прокурор для причетного до обстрілу двох дітей у Тернополі.

Заслухавши аргументи прокурора, позицію учасників судового процесу та вивчивши документи, суд постановив залишити під вартою Валерія Устинова до 25 червня. Батьки таким рішенням суду задоволені. Мати хлопчика Надія Капустяник переконана, винний має понести справедливе покарання.

“Ми хочемо, аби винний поніс суворе покарання. Наполягаємо на цьому. Постраждала дитина і це не може залишитися безнаказаним“, – каже Надія Капустяник.

Пані Надія розповіла, що Максимко пам’ятає та розуміє все, що з ним трапилося. Каже, могла постраждати також й донька, але, на щастя, цього не відбулося. Дівчинка, за випадком долі, стояла перед сином, тож всі дроби полетіли у його спину.

“Того дня він разом із сестрою каталися на санчатах неподалік школи. Якби донечка знаходилася трохи у стороні, то також би постраждала. Навряд чи би Максимко міг би їй помогти, то все сталося в секунду. На щастя, так співпало, що вона була перед ним. Пощастило також, що не було багатьох інших поранених дітей. Бо то велике горе для батьків”, – розповідає мама пораненого хлопчика.

Наразі 11-річний Максимко Капустяник пройшов перший курс реабілітації. За рекомендацією лікарів розпочав займатися плаванням. Навчається дистанційно.

Ушкодження Максимка – важкі та чисельні. Дитина перенесла кілька операцій. Опісля Великодня на хлопчика чекають чергові обстеження та продовження лікування.

Нагадаємо, виклик про поранення дитини надійшов на лінію “103” 21 січня близько 11:15 години. На місце події виїжджала швидка, хлопця госпіталізували до лікарні. Попередньо, причиною травмування шестикласника вважався вибух петарди. Проте, як повідомили згодом у поліції, травми Максим Капустяник отримав внаслідок вогнепального поранення. У момент нещастя діти каталися на санках біля ЗОШ №27, учнем якої є постраждалий.

На тілі дитини медики виявили кілька десятків вхідних отворів. Сторонні предмети, які засіли поверхнево у тілі дитини, витягли місцеві лікарі. Проте ушкодження виявилися більш серйозними, дробинки проникли у внутрішні органи, тому постраждалого перевезли до Києва.

Читайте також: Школяр Максим Капустяник з Тернополя – не єдина жертва стрілка

Exit mobile version