На Тернопільщину евакуювали людей із гарячих точок країни (Відео)

Фото ілюстративне Джерело: google.com

На Тернопільщину евакуювали цивільних зі східних областей країни. Маломобільних пацієнтів місцевих лікарень вдалося вивезти із зони бойових дій завдяки команді «Лікарі без кордонів». Про це повідомили в департаменті охорони здоров’я ОДА сьогодні, 10 червня, пише “Файне місто”.

До нас евакуйовуються пацієнти зі сходу, які знаходились там на лікуванні. Євакопоїздом “Лікарі без кордонів” доставляють пацієнтів до нас і в інші області, які знаходяться в тилу. Ми продовжуємо надавання їм медичної допомоги, – розповіла Ольга Ярмоленко.

Лікарка Альбіна зазначила, що в команді працюють як лікарі з України, так із-за кордону.

Ми представляємо команду “Лікарі без кордонів” бельгійського відділення. Наша місія – це евакуаційний медичний потяг, який перевозить пацієнтів зі Сходу в міста на Заході України. Це волонтерська організація. Лікарі приїжджають з всіх країн світу. Вони працюють тут по черзі. Також в нашій команді є 4 українських лікарі, понад 10 медичних сестер і більше 10 асистентів медичних сестер, – каже лікар команди “Лікарі без кордонів Альбіна.

Волонтерка Альбіна зазначила, що з 31-го березня медикам вдалося здійснити 25 поїздок та евакуювати 680 пацієнтів. Сьогодні, 10 червня, лікарі перевезли 40 пацієнтів, 7 з них залишили лікуватись у Тернополі.

Читайте також: В Маріуполі окупанти роздають місцевим “гумдопомогу”: з чого вона складається

Exit mobile version