Фільм військовослужбовця з Тернопільщини переміг на міжнародному кінофестивалі (Фото)

Фільм військовослужбовця з Тернопільщини Ярослава Гавянця “Синдром Гамлета” зайняв 1 місце на міжнародному Краківському кінофестивалі. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Тернопільську ОВА.

У фільмі йдеться про групу молодих людей, що готують виставу, “в якій Шекспір говоритиме мовою власних сумнівів, страхів і мрій”. 

Це пов’язано з різним досвідом “покоління Майдану”. Одні люди переживають травми після повернення з війни на Донбасі, інші стикаються з питаннями, що насправді є в українській боротьбі та як має змінитися їхня країна. Тепер життя, театр і кіно на мить стають єдиним цілим, перетворюючись в захопливу психодраму”, – йдеться в описі до картини.

Стрічку польської режисерки Ельвіри Невія та Пйотра Росоловського закінчили незадовго до початку повномасштабного вторгнення рф.

Дивом вдалося вирватися на кілька днів за кордон та представляти фільм про молоде українське покоління в умовах війни на Міжнародному Краківському кінофестивалі. Виступив перед провідними Європейськими кінематографістами з проханням говорити про війну в Україні та необхідність допомагати до повного розгрому росії. Наш фільм “Синдром Гамлета” здобув золото, – каже Ярослав Гавянець.

Довідка

Ярослав народився 14 листопада 1992 року в Копичинцях колищнього Гусятинського району. До лав ЗСУ Ярослав пішов у 21 рік. Спершу відслужив строкову службу, а згодом – контрактну. У 2014 році перед початком Революції Гідності звільнився, але не міг бути осторонь кривавих подій, тому вирушив на Майдан.

Коли ж розпочалась війна на Сході України, став добровольцем і попросився до свого підрозділу. Захищав Донецький аеропорт. У 2015-му потрапив в полон, де пробув 2 тижні.

Читайте також: Тернопільська “Пташка” опинилась у полоні росіян (Відео)

Exit mobile version