Тернопільська “Пташка” опинилась у полоні росіян (Відео)

Скріншот з відео

Уродженка Тернопільщини Катерина, яку останнім часом частіше називають Пташкою, опинилася в полоні у російських окупантів. Про це у Фейсбуці під оприлюдненим відео написала Оксана Ахроменко, пише “Файне місто”.

Дівчина своїм співом довгий час підтримувала бойовий дух соратників при мужній обороні “Азовсталі”. Зараз вона разом з бійцями тимчасово перебуває у полоні окупантів.

Натрапила на відео, яке боялась побачити… Катруся… Знаю цю дитину напевно років п’ять… Якось, йдучи з репетиції, Катруся розказала мені про її мрію, а я мала необережність підтримати і надихнути її на крок, який кардинально змінив її життя. Чесно?… Відчуваю свою провину в тому, що вона зараз у такій ситуації, що воно опинилась на війні замість того, щоб розвивати свою кар’єру співачки чи актриси, про що ми теж говорили…
Але наша Катя у полоні. Буду сподіватися, що це все не на довго і що наших героїв Азову скоро поміняють, що я обійму Катрусю і добре “дам по дупі”(звичайно це жарт). Пишаюсь нею.
Катя-справжня героїня, мужня, цілеспрямована, рішуча, самостійна! Її силі волі можна було позаздрити. Бачу ціль-не бачу перешкод-це все про неї! Вона ніколи не була керована, вона завжди є вільна і незалежна від чиєїсь думки. Катруся, я бажаю тобі чимскорішої ВОЛІ! Тримайся, дитино! Молимомь за тебе! Молимося за азовців, – написала Оксана Ахроменко.

Довідка

Катерина народилась у невеличкому селі Соснівка, що входить до складу Шумської ОТГ. В дитинстві постійно їздила на олімпіади, брала участь в конкурсах із музичної школи. Дуже любила сцену і виступати перед аудиторією. У навчальному закладі Тернополя юнка теж проявила себе креативною студенткою та ініціаторкою багатьох творчих заходів.

Крім того, Катя з дитинства сама пише пісні та музику, а ще протягом кількох років була акторкою Тернопільського народного драматичного театру-студії «Сузір’я». 

Музичний коледж Катерина закінчила у 2020 році, але працювати за своєю спеціальністю, вочевидь, не захотіла. Після Тернополя бойова дівчина переїхала до Києва і влаштувалась у мотошколу The Riders. Катя буквально закохалась у байкерське ремесло. Паралельно з мотоциклами «Пташка» захопилась військовою справою. Вона ще в ліцеї мала чітку громадянську позицію і захоплювалась історією України. Тому оселившись у столиці, юнка нерідко брала участь в мітингах і навіть вступила в правозахисну організацію.

У 2021 році Катя відправилась воювати у зону активних бойових дій на територію Донеччини. Дівчина не хотіла казати кому-небудь де вона, аби не хвилювались рідні, тому в дзвінках повідомляла, що мовляв, працює у госпіталі. Згодом батьки таки дізнались, де донька насправді.

5 травня захисник Маріуполя Nik Mark виклав на своїй Фейсбук-сторінці відео, яке пробирає наскрізь. У підземеллях «Азовсталі» – третього металургійного підприємства нашої держави, бійці гуртом виконують повстанські пісні «Зродились ми великої години» та «Батько наш Бандера». Серед бійців упізнали 21-річну Катю. Наразі дівчина у полоні.

Читайте також: Заборонили співати пісні російською та виступати понад 2 години: нові правила для вуличних музикантів Тернополя

Хочете бути в курсі достовірних новин та головних подій Тернополя? Слідкуйте за “Файним містом” на інших наших ресурсах: TelegramViberInstagram.

Exit mobile version