Ловлять “зайців” і недобросовісних водів: у Тернополі перевіряють громадький транспорт

Автобус// Фото: Файне місто

У Тернополі з березня інспектори і контролери перевіряют дотримання порядку у громадському транспорті. Як повідомляють у міській раді, загалом за цей період провели 4480 перевірок, з них: 1525 у тролейбусах, 2028 – у  автобусах та 868 – у маршрутках.

В результаті виявили 450 порушень з бок пасажирів. З людьм, котрі намагалися оплатити за проїзд готівкою, проводились роз’яснювальні бесіди та нагадування, що у громадському транспорті Тернополі працює лише безготівкова форма оплати за проїзд. Із власникам пільгових карток, якими користувались інші особи, додатково проводились профілактичні бесіди.

Контролери оштрафували 19 пассажирів за несплату вартості проїзду у громадському транспорті. Також виявили випадки, коли водії громадського транспорту брали у пасажирів оплату за проїзд готівкою, не видавши квиток на проїзд.

В управлінні муніципальної інспекції нагадують, що відповідальність за безквитковий проїзд  у громадському транспортні несе пасажир, тому після оплати проїзду обов’язково вимагайте квиток та зберігайте його до завершення поїздки. До слова , штраф за безквитковий проїзд у громадському транспорті дорівнює 20-кратній вартості проїзду.

Читайте також: Брати Гадюкіни приїдуть до Тернополя з благодійним концертом

Exit mobile version