Понад 6 тисяч жителів Тернопільщини, які прихистили переселенців, отримають компенсацію за комунальні послуги

Фото: мережа Інтернет

Жителі Тернопільщини, які безоплатно прихистили внутрішньо переміщених осіб, можуть отримати компенсацію за комунальні послуги. Так, станом на 16 травня, до обласної військової адміністрації за квітень надійшло 6 007 заявок. Про це повідомляють у ТОВА.

Сума компенсації складатиме – 7,6 млн гривень, в тому числі – 1,9 млн гривень буде компенсовано з державного бюджету, 5,7 млн гривень – за кошти Міжнародних, благодійних організацій, – зазначили в Тернопільській ОВА.

У ТОВА додали, що відшкодують також витрати за комунальні послуги закладам, підприємствам, установам та організаціям державної і комунальної форми власності, які тимчасово прихистили ВПО за березень. Загальна сума складає 10,6 мільйонів гривень.

Відповідні документи подані до Мінрегіону для підготовки проєкту рішення Кабміну.

Як отримати компенсацію

Як повідомила Вікторія Гвязда, помічник юриста Тернопільського місцевого центру, люди, які приймають в себе ВПО, можуть отримати виплату в розмірі 14,77 гривень в день на кожну особу.

Власник житла повинен не пізніше наступного дня з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб подати заяву до виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради за місцем розташування жилого приміщення. У заяві зазначаити прізвище, ім’я та по батькові кожної з розміщених осіб та додати копії документів, що посвідчують їх особу.

Заяву треба подати в паперовій формі або онлайн в електронній формі із зазначенням всіх обов’язкових реквізитів з використанням електронного підпису.

Заяву розглянуть протягом 5 робочих днів з дня її отримання. Перебіг 5 робочих днів розпочинається з дня, що настає за днем отримання такої заяви.

Читайте також: Військовим на Схід не можуть відправити допомогу з Тернополя – немає пального (Відео/Фото)

Exit mobile version