Військовим на Схід не можуть відправити допомогу з Тернополя – немає пального (Відео/Фото)

Волонтери Тернопільщини збирають для українських захисників усе, що вони попросять. Від початку агресії росії бійцям відправили тисячі тон пакунків з їжею, амуніції, техніки і навіть транспорту. Однак, цього разу виникла проблема, якої не чекали – дефіцит пального.

Військовим пакують все, що просять

Як розповів “Файному місту” Володимир Мосейко, керівник волонтерського центру “Я волонтер” і ГО “Десантно – козацький рій”, станом на 16 травня волонтери активно працюють і складають пакунки на схід

Ми збираємо все. В нас по районах працюють волонтерські центри: Лановецький, Підволочиський, Зборівський, Кременецький, Збаразький, Вишнівецький і багато інших. Вони до Тернополя привозять і тушонки, і печиво, і багато інших необхідних речей. Ми також відправляємо амуніцію, бронежилети, маскувальні сітки, медикаменти тощо. Хочеться нашим хлопцям зробити приємно, хочеться цим показати, що український народ їх любить, шанує, поважає і бажає тільки перемоги, – каже Володмимир.

Наразі волонетри складають мікси, у яких є тушонки, солодощі, кава тощо. У таких пакунках є сніданок, обід, вечеря. Люди навіть підписують банки і любляче, ніби мама, просять повернути ємність у вказане село.

У кожен ящик також кладуть дитячі малюнки. Волонтерка Марія Ратушняк каже, що зазвичай діти малюють карту України, кладуть молитовники і дякують захисникам за все.

Допомога є, а доставляти – нема чим

Загалом волонтери відправили тисячі тон допомоги у близько 10 областей України. Сьогодні планують доставити допомогу на Схід і Південь. Володимир каже, що волонтери мають що доправити військовим, але не мають чим.

Зараз велика проблема – це проблема з соляркою. Буси готові їхати, продукція готова, логістика налагоджена, але на жаль, не маємо чим заправитися.
Щоб заправити буси, потрібні або кошти, або талони, або сама солярка. Тому, хто міг би допомогти, ми були б дуже вдячні. Одна така поїздка обходиться приблизно в 10-12 тисяч гривень, – зауважує благодійник.

Бійці чекають волонтерів щоб знати, що їх не забули

Володимир каже, що хоч дуже складно зараз перевозити допомогу, але волонтери з останніх сил намагаються це робити. Чому? Тому, що коли наші захисники вживу бачуть людей, які про них піклуються, вони знають, що їх не забули.

Для наших солдатів дуже важливою коли приїжджають волонтери і самі привозять допомогу. Наші бійці дуже радо зустрічають і проводжають. Вони дуже хочуть спілкування там. Найголовніше – щоб вони знали, що їх там не кинули і ми можемо доїжджати до них у будь-яку точку, – підсумовує Мосейко.

Як допомогти

Володимир Мосейко каже, що допомогти можна, написавши на Фейсбук-сторінку ГО “Десантно – козацький рій” , де надішлють банківський рахунок або принести пальне у центр “Я волонтер”.

Більше дивіться у відео.

Читайте також: В Україні має подорожчати бензин, а дизель – подешевшати

Exit mobile version