У Тернополі запрацюють камери автофіксації порушення ПДР

Фото: мережа Інтернет

У Тернополі та ще 19 містах України від 16 травня знову запрацюють камери автоматичної фіксації порушення правил дорожнього руху. Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький. 

За словами Білошицького, від початку повномасштабного вторгнення зі стратегічної метою в Україні відключили камери автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху. Проте навіть за умов війни не варто забувати про безпеку на дорогах, а тому від 16 травня вони знову запрацюють. 

Система автоматичної фіксації вже відмінно себе зарекомендувала та довела свою ефективність до війни. Й наразі готова повернутись до роботи, – наголосив Білошицький. 

Крім Тернополя, система запрацює на автодорогах у таких регіонах: Київ, Біла Церква, Вінниця, Кривий Ріг, Суми, Житомир, Хуст, Мукачево, Івано-Франківськ, Полтава, Хмельницький, Кропивницький, Одеса, Кременчук, Черкаси, Чернівці, Чернігів, Луцьк, Львів та Київської, Вінницької, Волинської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Одеської, Полтавської, Рівненської областях. Загалом в Україні запрацює 128 камер. 

Де у Тернополі розташовані камери порушення автофіксації порушення ПДР

Нагадаємо, камери автофіксації працюють на таких вулицях міста:

Штрафи за за порушення ПДР водіям надсилатимуть рекомендованими листами або в мобільному додатку «Дія».

Сума штрафу складає 340 грн за перевищення швидкості від 20 до 50 км/год, 1 700 грн – за понад 50 км/год. Порушник може також зекономити. Якщо водій планує заплатити штраф у термін до 10-и днів, то оплата складатиме лише половину суми.

Читайте також: Поблизу Тернополя зіткнулися 6 авто: рух транспорту ускладнений (Фото)

Exit mobile version