Близько 2,5 тисячі квартир планують побудувати на Тернопільщині для переселенців

Фото ілюстративне// Джерело: мережа Інтернет

У Тернопільській області планують побудувати близько 2,5 тисячі квартир для переселенців. Про це повідомили на брифінгу Ради оборони Тернопільщини 28 квітня.

За словами голова Тернопільської ОВА, в Україні створили спеціальний фонд для будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб. Тернопільщина теж зможе скористатись цим фондом, тому держава виділить 2,4 мільярди гривень на будівництво житла в області.

Квартири, які побудують на Тернопільщині, перебуватимуть на балансі військової адміністрації. Якщо люди захочуть повернутись у рідне місто, ці оселі передадуть військовослужбовцям, медикам або учасникам бойових дій, які стоять на квартирному обліку.

Крім того, в ТОВА зазначили, що наразі також діє програма викупу готових квартир. На Тернопільщині до війни збудували багато квартир і здали в експлуатацію, тому зараз держава готова викупити ці квартири. Єдина умова – у квартирі має бути зроблений ремонт, мають бути меблі і санвузли. До прикладу, таких квартир в Тернополі вже є близько 300.

Про що ще повідомили на брифінгу Ради оборони Тернопільщини – дивіться у відео.

Читайте також: У зв’язку із загибеллю бійців роти «Тернопіль» у Тернопільській громаді оголосили День жалоби

Exit mobile version