Більше тонни печива напекли для українських захисників господині з села на Тернопільщині (Фото)

Печиво для українських захисників від хмелиських господинь Фото: Координаційний штаб підтримки оборони України

Господині села Хмелиська Підволочиської громади напекли захисникам на передову більше тонни печива! Про це повідомили в Координаційному штабі підтримки оборони України.

Місцева жителька Ольга Бохенко каже, шо взялися допомагати військовим з перших днів повномасштабного вторгнення. Спершу ліпили вареники, смажили відбивні, налисники, гречаники, рисовики, потім почали пекти печиво. Кожного дня працюють не покладаючи рук 15-15 жінок.

“На четвертий день війни ми з односельчанами взялися допомагати військовим і постраждалим українцям. Створили свою групу в соцмережі для комунікації. Дякуємо усім односельчанам, які відгукнулися. З перших днів люди несли, що могли – сметану, яйця, борошно, овочі. Спершу ліпили вареники, смажили відбивні, налисники, гречаники, рисовики, потім почали пекти печиво. Готуємо випічку за рецептами наших бабусь. Щодня збирається 12-15 господинь, робота не зупиняється. Хочемо, щоб наші захисники відчули великодні свята, відчули домашній затишок”, – розповіла пані Ольга.

Тернопільські волонтери також навідались до газдинь.

“Безмежно дякуємо жінкам і дівчатам села Хмелиська, які щоденно трудяться для перемоги! Дякуємо за ваш час, ресурси, за ваші гарячі серця! Ваше печиво – безцінне. Легше знайти для продуктових пакунків крупу, олію, цукор, а печиво – це копітка праця тисяч господинь. Коли люди у зоні бойових дій, які залишилися без харчів, відкривають такий пакунок, – плачуть. Особлива турбота про них передається саме через випічку. Від серця – до серця. Більшість печива – у формі сердечок. На жаль, ще не видно кінця війни, але ми не маємо права опускати рук! Потрібно й далі працювати!” – каже координаторка штабу Уляна Хом’як.

Читайте також: Тернопільські пластуни зібрали більше 100 пасок для дітей-переселенців (Відео) 

Exit mobile version