На Тернопільщині вимагають демонтувати пам’ятник товаришу Сталіна

У Кременці на Тернопільщині місцеий житель Володимир Крутевич закликає демонтувати пам’ятник російському письменнику Максиму Горькому. Свою позицію він поширив на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

“У файному місті Тернопіль, навіть корифей москальської поезії Пушкін–опустився з постаменту на землю. Невже Кременець і надалі буде вважатися «червоним»? Уже вдруге звертаюсь до небайдужих кременчан: «Скільки ще буде стовбичити, у нашому славному місті, товариш кровавого сталіна, що закатував мільйони українців? »
Цей так-званий «пролетарський» письменник Горький, причаївся у скверику біля стадіону–немов своїх чекає… Можливо ще хтось сподівається тут біля цієї «опори сталінізму», своїх онуків у піонери приймати? Тоді давайте, провсяк випадок, його мішками з піском обкладемо(сарказм)”, – написав чоловоік.

В коментарях до посту люди підтримують таку ініціативу.

Зазначимо, що Максим Горький свого часу добре товаришував з радянським вождем йосифом сталіним. Їх листування 1929-1931 років й досі зберігаються в архіві президента рф.

Нагадаємо, у ніч з 8 на 9 квітня у Тернополі демонтували пам’ятник російському письменнику і поету Олександру Пушкіну. “Файне місто” запитало у тернополян та гостей міста, що вони думають з цього приводу:

У Тернополі демонтували пам’ятник Пушкіну: що кажуть тернополяни та гості міста (Відео)

Читайте також: Президент України відзначив Захисника з Тернопільщини за мужність і самовідданість

Exit mobile version