Забруднену воду понесло у Білорусь: ситуація на Тернопільщині, де стався витік аміаку

Річка Іква. Фото: Вікіпедія

Цього тижня на Тернопільщині збили ворожу ракету. Уламки влучили в об’єкти з рідким міндобривом. Руйнації зазнали 6 резервуарів. Внаслідок цього відбулося забруднення аміаком води річки Іква. Отруєну хімікатами воду тепер понесло в Білорусь.

Про це розповів голова Тернопільської ОВА Володимира Труша під час брифінгу.

“Специфіка річки Іква така, що вона тече в сторону Білорусі. Ми навіть жартома зауважували, що от вони це зробили, то результат через день-два отримають в себе. Рівненську область ми повідомили про небезпеку”, – зазначив голова ОВА.

Володимир Труш додав, одразу після того, як уламками ракети було пошкоджено резервуар з аміачними добривами на півночі Тернопільської області, і вони просочилися в ґрунт та водоносні шари, найбільша небезпека була для життя жителів села Сапанів Кременецького району. Людей попередили про небезпеку і завезли у населений пункт запаси води.

UPD(11.20) Заборону на вживання води – скасовано

Як розповів голова Кременецької РДА Віталій Кудлак, станом на сьогодні ситуація стабілізувалась й там. Хімічний склад води у цьому населеному пункті перебуває у межах норми і тепер вона придатна до споживання.

Читайте також: На Тернопільщині чоловік повідомляв про загрозу вибуху двічі за один вечір

Exit mobile version