На Тернопільщині розпочнеться призовна кампанія: хто отримає повістки?

Фото: мережа Інтернет

На Тернопільщині з 1 квітня стартує призовна кампанія. Про її умови розповів начальник обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Ігор Гусєв під час брифінгу ради оборони Тернопільщини.

“Одразу хочу заспокоїти, що призовна кампанія в 2022 році буде проходити таким чином, що до лав Збройних сил України та інших військових формувань юнаки призиватися не будуть. Тобто робота призовних комісій буде організована наступним чином: юнаки з 18 до 27 років, які не мають права на відстрочку, отримають повістки. Вони повинні прийти до територіальних центрів комплектування за місцем їхнього проживання, пройти призовну комісію, яка визначить ступінь їхньої придатності або надати документи на право на відстрочку, наприклад, студенти, по сімейних обставинах тощо. Після цього по них буде прийнято рішення і запис про відстрочку буде записано в їхніх посвідченнях про приписку, – зазначив полковник.

Ігор Гусєв зазначив, що з’явитися до центрів комплектування та соціальної підтримки мають також і внутрішньо переміщені особи.

Військовий комісар наголосив, що призовників не відсилатимуть на передову.

“Це саме стосується і внутрішньо переміщених громадян, які на даний час проживають, проходять навчання або знаходяться зі своїми батьками. Наголошую на тому, що призиватися до лав Збройних сил України або інших військових формувань призовники не будуть”, – додав військовослужбовець.

Читайте також: Почаївську лавру можуть націоналізувати за 2 доби: у Верховній Раді пропонують заборонити Московський патріархат в Україні

Exit mobile version