Почаївську лавру можуть націоналізувати за 2 доби: у Верховній Раді пропонують заборонити Московський патріархат в Україні

Фото з відкритих джерел

У Верховній Раді народні депутати зареєстрували законопроєкт “Про заборону Московського патріархату на території України”. Про це повідомляють на офіційному сайті українського парламенту.

Якщо цей закон приймуть, то вся власність Української православної церкви МП церкви та її керівництва протягом 48 годин буде націоналізована. Релігійні громади протягом 14 днів можуть змінити свою підпорядкованість, а Почаївська, Києво-Печерська, та Святогірська Лаври перейдуть у власність держави.

“Свято-Успенська Києво-Печерська лавра, Свято-Успенська Почаївська лавра, Свято-Успенська Святогірська Лавра та інші архітектурні пам’ятки державного значення, що перебувають у власності або користуванні Московського патріархату, переходять у власність держави, а угоди (рішення) про користування скасовуються, – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Зазначається, що під час зміни підпорядкованості церковних громад Служба безпеки України перевірить, чи вони не співпрацювали з окупантами. Якщо службовці дізнаються про протиправне, то винних притягнуть до відповідальності.

Читайте також: “Поки є Московський патріархат, доти Путін вважає, що тут є люди, які його підтримують”, – Архієпископ з Тернопільщини

Exit mobile version